Halbe-Kooter-Castricum-Manuele-Therapie-Knie-Onderzoek

Omdat je niet kunt doen wat je wilt door beperkingen en/of pijn tijdens bewegen. Wil je weer volop kunnen sporten, eropuit en genieten van het leven? Dan kan een fysiotherapeut bijdragen met kennis, onderzoek en een breed scala aan behandelmethoden.

Hoe ontstaat overbelasting?

Als gevolg van een eenmalige of repeterende overbelasting, danwel voorkeurspatronen kan het weefsel op een ongewenste manier reageren. Afhankelijk van hoe je je lijf gebruikt past je weefsel zich aan. Gebeurd dit echter te abrupt dan kan het zijn dat er meer van het weefsel wordt gevraagd dan het aankan. Als gevolg van (dreigende) schade kan vervolgens pijn worden gestimuleerd. Dit kan leiden tot een onaangenaam gevoel, ontsteking en verandering van bewegen om de pijn niet op te zoeken.

Hoe kan een fysiotherapeut helpen bij overbelasting?

Het kan al genoeg zijn om samen met u de klacht in kaart te brengen en met een passende diagnose en prognose u weer op weg te helpen. Als u begrijpt waarom u klachten ervaart, wordt het ook makkelijker om aan de oplossing te werken.

Mocht het nodig zijn dat er een behandeltraject wordt gestart, dan vormt het opbouwen van goed bewegen vaak de basis. De aanwezige pijn kan leiden tot een beperkte bewegingsuitslag die u hindert om bijvoorbeeld de arm te heffen. Na een eerste periode van (relatieve) rust dient het lichaam vervolgens weer te worden blootgesteld aan bewegen. Dit heeft een positieve invloed op pijnsystemen en de mate waarin het weefsel belastbaar is.

Wanneer er herstel belemmerende factoren aanwezig zijn dan kan het bijdragen om specifieke technieken in te zetten om het herstel een handje te helpen. Mobilisaties, dry needling en tape zijn enkele mogelijkheden die als fysiotherapeut ingezet kunnen worden om dit te bereiken.

Wat u ook nodig heeft; als fysiotherapeut zijn we breed inzetbaar om u te helpen. We zien u het liefst snel weer volop genieten van het leven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

© Copyright - Halbe Kooter