Halbe-Kooter-Castricum-Fysiotherapie-Onderzoek-Knie-Heup-Enkel

Wanneer u een blessure heeft en sporter bent, dan zal uw behandeltraject er meestal anders uitzien. Dit heeft niet enkel te maken met de specifieke kenmerken van de sport en de bijbehorende bewegingen en belasting, maar ook met het verlies van uw niveau als u te lang niet kunt trainen zoals u wenst.

Hoe belangrijk is juiste diagnose bij sportblessure?

Stel u heeft een peesblessure die zo’n 3-7 weken kan gaan duren, dan is de impact van 3 weken heel anders dan 7 weken. Uw conditie zal bij onderbelasting of overmatige rust in zo’n 2 a 3 weken merkbaar achteruitgaan. De kracht gaat iets langzamer, maar de achteruitgang wordt na zo’n 6 weken merkbaar. Snel en adequaat een diagnose stellen en starten met herstel is zodoende niet alleen belangrijk voor de blessure zelf, maar ook voor de rest van het lijf om te verliezen te beperken.

Wanneer ben je volledig herstelt van een sportblessure?

Tevens bepaald de sport het eindniveau. Om bij het voorbeeld van de peesblessure te blijven; weer pijnvrij wandelen in het weekend vraagt een veel lagere belasting van de achillespees dan explosief sprinten en springen tijdens voetbal en basketbal. De opbouw van oefeningen in het hersteltraject dient hier rekening mee te houden. Dit vereist specifieke kennis van uw fysiotherapeut die belangrijk is voor u als sporter en voor betrokken trainers/coaches.

De opgedane kennis in de specialisatie toegepaste sportwetenschappen maakt het mogelijk om een specifiek en passend traject in te richten zodat u niet enkel goed herstelt van de blessure, maar de rest van het lijf ook zo optimaal mogelijk wordt gehouden tijdens het herstel. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

© Copyright - Halbe Kooter